Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Samochód do 18 tyś zł
Forum auto motor i sport > Forum ogólne > Auto dyskusje
JsoVT
Szukam jakiegoś ciekawego samochodu do 18 tyś zł
Myślę nad Seatem Toledo , Leon , VW golf , Volvo v40 (s40) audi A4
Silnik max 1.8 Benzyna, Diesel mnie nie interesuje . Będzie montowany w nim gaz w własnym zakresie .
Chciał bym coś ciekawego w miarę nie zawodnego i oszczędnego w tankowaniu i naprawianiu
Oplom i BMW dziękuje wink.gif
B2F
A nie myślałeś nad jakimś japońcem?
JsoVT
Myślałem , np na Accordem , Primerą i nawet w ogłoszeniach trafiło mi się subaru impreza z 2000r Kombi 1.6 90 koni , ale nie ukrywam że zależało by mi też trochę na ładnym wnętrzu wink.gif
Manx
CYTAT(JsoVT @ Mar 4 2010, 23:25) *
Szukam jakiegoś ciekawego samochodu do 18 tyś zł
Myślę nad Seatem Toledo , Leon , VW golf , Volvo v40 (s40) audi A4
Silnik max 1.8 Benzyna, Diesel mnie nie interesuje . Będzie montowany w nim gaz w własnym zakresie .
Chciał bym coś ciekawego w miarę nie zawodnego i oszczędnego w tankowaniu i naprawianiu
Oplom i BMW dziękuje wink.gif

Jeżeli miałbym Ci coś doradzić, to z tych które wymieniłeś najciekawszą opcją byłby któryś z seatów.
Golf choć technicznie to samo co seaty, to jest droższy w zakupie, przy ubezpieczeniu też będziesz miał zwyżkę za markę (bo niestety Golf w rankingach kradzieży jest wysoko). Następna sprawa - znajdź golfa w przyzwoitym stanie i bez kosmicznego przebiegu. Przy Seacie łatwiej też Ci będzie znaleźć coś kupionego w PL, a nawet od I właściciela.
Audi bym w ogóle na Twoim miejscu odpuścił - samochód klasy średniej za te pieniądze będzie już bardzo stary, a zatem będzie miał też dużo km na karku - raczej nikt nie kupuje samochodu klasy średniej żeby jeździć nim tylko w niedziele do kościoła. Druga sprawa - zawieszenie A4 jest dobre, ale jak się zużyje to robi się bardzo drogo. To jak często będziesz się zmagałz tematem, zależy od tego po jakich drogach jeździsz.
MZ13
Hej

Pomyśl o Skodzie Octavii najlepiej "jedynce" 1.6 100KM, chyba spełnia wszystkie Twoje wymagania. Wprawdzie za 18kPLN może być ciężko z autem w dobrym stanie technicznym.
JsoVT
Tez nad tym myślałem ale ciężko jest znaleść tak jak mówisz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.