auto motor i sport poleca:
Profil madmax2
-
-
Planuję kupić pickupa, ale przed zakupem, jak każdy dobrze wie, trzeba rozeznać się w terenie bardzo dobrze, żeby nie żałować. Zastosowanie samochodu typowe dla pickupa. Moim faworytem jest L200, ale sądzę, że to może się jeszcze zmienić.
madmax2, 2013-11-22 23:05:59 -
Nie, w prost przeciwnie, jak marka nie potrafi (albo po prostu produkuje silników) zrobić dobrego silnika to wsadza z innej firmy. Isuzu bym o to nie podejrzewał, bo z pierwszym czym mi się kojarzą to z silnikami.
madmax2, 2013-11-24 23:11:17 -
Widełki są narazie rozległe, budżet coś około 100 tysięcy, będzie dofinansowanie, ja mam 50 tysiaków. Chciałem się rozeznać najpierw na forum i od strony internetu, żeby pójść potem do dealera. Samochód będzie pracował na tzw ranczu. Myślałem wcześniej o jakimś crossoverze, albo suvie, ale potem zainteresowałem się L200, i stwierdziłem, że pickup będzie bardziej praktyczny. Czemu akurat te dwa? Dą dobre, jeżeli tak to z jakiego powodu? Sądzę żę wszsytkie są dobre, ale które są lepsze? :)
madmax2, 2013-11-24 23:17:22 -
163KM to coś dla mnie, tyle by mi wystarczyło przy 2tywsiącach 8) na dieslu. Ciekawe jak by radził sobie z holowaniem łodzi, albo przyczepy. Jest wogóle taka możliwość? Nie widziałem haka na tyle.
madmax2, 2013-11-24 23:24:17 -
Cy Hiluxy dalej są takie dobre jak za czasów testów w Top Gear? Poczytałem trochę 8). Czytałem też o D-Max, zgadnia niezłe nagrody i to niedawno, np nagroda za najlepszy samochód do samochodów flotowych. Co prawda ja jeden chce, ale to chyba dobrze świadczy. A co lepsze, silnik ma dobry. Isuzu to jednak jest ta moc i profesja w silnikach. Kto robi silniki do Hiluxa?
madmax2, 2013-11-26 23:42:52 -
Mam taki problem, głowię się nad wyborem pickupa i próbuję zorientować się w silnikach, bo uważam że silnik to podstawa w samochodzie. Kiedyś silnik nawet nie był częścią samcohodu, osobno złomowało się ten element. A teraz szukam jakiś porównań, albo testów silników. Lepiej benzyna czy diesel do takiego auta?
madmax2, 2013-11-26 23:46:58 -
A co sądzicie o bieżnikowaniu? Ja mam mieszkane odczucia, wiziałem jak coś takiego się odkleja, fuszerke ktos odstawił, czy to ma taką trwałość?
madmax2, 2013-11-26 23:50:37 -
Ten D-Max co mnie zainteresował to jeździ z dieslem 2.5. Autko wygląda na porządnie wykonane, tak na maksa. Jak by to był jogurt to bym już kupił, ale to samochód za prawie 100 tysiaków więc marudzę i czepami się byle czego przy wyborze :). D-Max jest fajnie wykończony w środku, zachęca do jeżdżenia. Drugą rzeczą, a właściwie tą pierwszą co mnie zachęca to mocny silnik.
madmax2, 2013-12-21 23:33:39 -
Z takim powerem, to koniecznie ogień na każdym zakręcie, bo za karę będzie jazda dieslem :D. Ile może mieć koni ten silnik 1.6 ?
madmax2, 2013-12-21 23:36:45
TOP 5
- WYDARZENIA Rajd Dakar 2021 – wyniki końcowe. Świetny występ ekipy ORLEN Team
- WYDARZENIA Nowy Nissan Qashqai – hybryda zamiast diesla
- WYDARZENIA Elektryczna Mazda MX-30 spodobała się klientom
- WYDARZENIA Toyota Land Cruiser w wersji... elektrycznej
- SERWIS Odpalanie z kabli. Jak uruchomić silnik na mrozie?
REKLAMA
REKLAMA
NAJNOWSZE
WYDARZENIA
Rajd Dakar 2021 – etap 11: meta na horyzoncie
Przedostatni etap Rajdu Dakar 2021 został skrócony o 50 km przez złe warunki pogodowe, ale wyzwań i tak nie brakowało. Ekipa ORLEN Team jest już o włos od historycznego sukcesu.
WYDARZENIA
Dacia Bigster – nowe modele, nowe logo
Dacia Bigster Concept to 4,6-metrowy SUV segmentu C, który pojawi się w ofercie marki w najbliższych latach. Oprócz tego Dacia zapowiada przed rokiem 2025 dwa inne nowe modele.
WYDARZENIA
Renault 5 powraca w elektrycznej wersji
Powrót kultowego Renault 5 to jedna z najciekawszych informacji ostatnich dni. Napęd elektryczny i design w stylu retro, a także „rozsądna cena” mają przyciągnąć klientów do salonów jeszcze przed 2025 rokiem.
WYDARZENIA
Skoda Enyaq iV – znamy ceny elektrycznego SUV-a
Skoda Enyaq wchodzi do polskiej oferty i poznaliśmy już jej ceny. Pierwszy elektryczny SUV marki, bliźniaczy z Volkswagenem ID.4, dostępny jest w dwóch wersjach pojemności akumulatora.
TESTY SAMOCHODÓW UŻYWANYCH
Używany Volkswagen Golf VII (2012-2020) - Punkt odniesienia
Volkswagen Golf od zawsze był punktem odniesienia dla innych producentów kompaktów. Generacja 7. jest niezawodna i wyróżnia się niskimi kosztami eksploatacji.
WYDARZENIA
Rajd Dakar 2021 – etap 10: walka na ostatniej prostej
Dzisiaj zawodnicy Rajdu Dakar 2021 pokonali trasę etapu 10. z Noem do Al-ula, liczącą 583 km, w tym 342 km odcinka specjalnego. Ekipa ORLEN Team pokazała świetną jazdę – Przygoński wciąż jest czwarty.
WYDARZENIA
Czy warto odmówić przyjęcia mandatu?
Posłowie PiS przygotowują projekt, w myśl którego odmowa przyjęcia mandatu nie będzie możliwa. Tymczasem warto pamiętać, że póki co przyjęcie mandatu nie jest naszym obowiązkiem. Jak to zrobić i czy warto?
TESTY SAMOCHODÓW UŻYWANYCH
Używana Toyota Auris (2013-2019) - Wierna, ale nie oczarowuje
Toyota Auris drugiej generacji wyróżnia się dość agresywną stylistyką. Od strony mechanicznej Auris to lider niezawodności, który mocno trzyma cenę.
madmax2, 2013-11-22 22:56:50